Een hengelspeeltje voor je kat – het beste kattenspeeltje?

Een hengelspeeltje voor je kat – het beste kattenspeeltje?

Wie wel eens met kittens of katten speelt, weet hoe gek ze zijn op bewegende dingen. Een veertje, balletje, een muis die rondjes kan rijden: de meest uiteenlopende dingen zijn een spel voor ze. Maar wie echt oplet en veel met katten speelt, weet dat het beste speelgoed iets aan een lang touwtje of elastiekje is. De bewegingen zijn net iets interessanter en spannender en bovendien kan je door het touwtje veel meer snelheid geven aan die bewegingen. Katten die soms niet meer geïnteresseerd zijn in een simpel balletje of speelgoedmuisje, komen ineens in beweging als je dat speeltje aan een touwtje bindt en zo door de ruimte zwiert.

Een heel handige uitvinding daarop is de hengel voor katten met een stokje, touwtje of vaak elastiekje en daaraan een speeltje. Je kan er de gekste bewegingen mee maken zonder al te veel moeite en het allergrootste voordeel voor jezelf: je vingers blijven ongeschonden wanneer je kat iets te enthousiast wordt en uitschiet.

Natuurlijk zijn er altijd katten die besluiten dat het toch leuker is om met het oplaad kabeltje van je telefoon te spelen, of liever een haarelastiekje van het nachtkastje stelen, maar zelfs dan heb je een goede afleiding achter de hand zodat je het slachtoffer kan redden met behoud van je eigen vingers.