Een kussen voor je kat: is het de moeite waard?

Een kussen voor je kat: is het de moeite waard?

Ze slapen overal, maar dan ook werkelijk overal: katten. Op logische plekken zoals de hoek van de bank, een kussen, je bed, het kleed, maar ook op de meest onpraktische plekken zoals het handdoekenrek in de badkamer. Of het schone beddengoed in de linnenkast. Katten zitten zogezegd helemaal nergens mee, ze staan boven alle regels en vegen hun roze pootjes aan opvoeding. Een kat kan je wellicht iets suggereren, maar honderd procent opvoeden is zelden een garantie en dat is soms heel frustrerend. Als bijvoorbeeld je witte kat op je net gewassen en gestreken donkere overhemd geslapen heeft. Witte kattenharen zijn niet echt het beste accessoire op een feestje of diner en ze zijn ook niet makkelijk te verbergen of verwijderen, ze kruipen in de stof alsof ze ermee verweven zijn. Een ander voorbeeld is wanneer je na het douchen een schone handdoek uit het rekje pakt en jezelf wil afdrogen, om vervolgens verbaasd te kijken naar je nieuw verworven lichaamsbeharing: kattenhaar.

Een ander voorbeeld van katten die graag overal slapen zijn de katten in de wastafel of de keukengootsteen. Vaak gelegen aan een raam dus in het zonnetje lekker warm, heerlijk rond van vorm dus een veilig besloten plekje om te liggen en bovendien hoog genoeg voor een goed uitzicht: de perfecte kattenslaaplek. Dat het wellicht minder hygiënisch is en bovendien wederom kattenhaar achterlaat op niet de meest ideale plek interesseert een kat maar weinig.

Om die reden is het niet slecht om je kat zijn eigen plekje te geven, een zacht bed of kussen waar hij al zijn middagdutjes, zijn luie zondagen, zijn luie namiddagen, zijn kalme nachten en stille dagen op kan doorbrengen. Kortom: een troon voor de Koning der Slaap, waarbij niemand zich hoeft te storen aan het kattenhaar. Er zijn genoeg opties in de weidse wereld der kattenbedden dus voor iedere kat wat wils. Het voordeel is dat de meeste bedden van een makkelijk wasbare stof zijn gemaakt, of een afneembare hoes hebben die ook gewoon in de wasmachine kan. Je kan je kat zijn eigen plek aanbieden die makkelijk schoon te houden is en bovenal hoeft hij niet meer te verharen op jouw schone kleren, handdoeken, lakens.. Tenzij hij daar natuurlijk toch voor kiest, want een kat bepaalt nog altijd zelf de regels.