Reizen met een kat

Reizen met een kat

Reizen met huisdieren is niet altijd de makkelijkste opgave. Een hond kan je dan nog aangelijnd houden en zo mee laten lopen, maar met een kat is dit vaak haast onmogelijk. Dan is al snel een reismand de enige optie. Een veilige manier om je kat te laten reizen zonder dat hij kan ontsnappen en weglopen.

Voor sommige katten betekent de reismand altijd stress, want ze moeten er alleen maar in voor het ritje naar de dierenarts en weer terug. Dat is uiteraard niet heel bevorderlijk voor het enthousiasme. Gelukkig is dat goed op te lossen door de kat wat vaker in de reismand te laten kruipen zonder dat hij naar de dierenarts moet. Het is makkelijk om het extra aanlokkelijk te maken door te belonen met iets lekkers in de reismand, zodat ze reizen associëren met iets leuks en lekkers in plaats van de soms enge dierenarts.

Veel katten reizen regelmatig en vinden het helemaal niet erg, gewoon door het plezierig en comfortabel te maken in een aangename luchtige reismand met zacht ligbed en door het extra leuk te maken met voeding kan een kat makkelijk te motiveren zijn voor het avontuur. Geef ze een speeltje of iets te knabbelen voor onderweg en zorg dat ze stevig en stabiel staan zodat ze weinig heen en weer schudden en ze zullen de volgende keer ook weer mee willen.