Waarom heb je een krabpaal nodig?

Waarom heb je een krabpaal nodig?

Sommige mensen hebben geen krabpaal of klimtoestel in huis en sommigen hebben een stellage van grond tot plafond die de hele muur vult, met verschillende palen, ligplateaus, buizen en touwen. Wat is nu wijsheid?

Een kat die altijd buiten kan wanneer hij maar wil, zal zijn energie vaak buiten wel kwijt kunnen met het klimmen in bomen en struiken en het opjagen van vogels, vlinders of blaadjes die dwarrelen in de wind. Zo’n kat zal waarschijnlijk binnenkomen voor aandacht en om lekker warm te slapen, voor eten en voor een spelletje met zijn baas, maar hoeft dan niet meer perse te rennen en springen.

Niet iedereen kan zijn of haar kat zo buiten laten wanneer hij maar wil, het verkeer is gevaarlijk en ook is het soms lastig omdat andere buurtbewoners klagen over de kat in hun tuin. Maar als je kat alleen maar in huis is de hele dag, zal het ook in huis zijn gekke buien en energie kwijt moeten. Dat kunnen ze prima over het meubilair, de trap op en af en in de gordijnen, maar het resultaat is niet altijd even leuk. Een krabpaal is al erg fijn om eens goed de nagels aan te scherpen zodat het niet meer aan de hoek van de bank hoeft en een complete stellage is natuurlijk perfect voor het ventileren van al die overtollige energie. Je kat is lekker uitgeraasd en als eigenaar hoef je niet steeds krassen in de houten meubels weg te werken of omgevallen vazen op te ruimen.