Welke soorten kattenbedden zijn er?

Welke soorten kattenbedden zijn er?

Stel je voor, je hebt net een nieuwe kat geadopteerd en je wil het een eigen slaapplekje geven. Een heerlijk zacht bed waar je kat comfortabel en geborgen al zijn dutjes, luiermomenten en dromen kan doorbrengen. Maar waar te beginnen? Er zijn zoveel opties dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet, of in dit geval door de pluche bekleding de kattenbedden niet meer weet te vinden.

In feite kan je het haast niet verkeerd doen. Een kat is graag geborgen, warm en comfortabel en aan die voorwaarden voldoen vrijwel alle kattenbedden. Er zijn zachte slaapopties in alle modellen te vinden: bedden, rieten manden met een kussentje, een gewoon dik kussen, een gesloten kussen met alleen een ingang om in en uit te kruipen, kattenbedden met ingebouwde verwarming, hangmandjes voor aan de centrale verwarming in je huis, hangmatten waar ze in kunnen schommelen, de lijst is eindeloos en al die eindeloze opties bestaan dan ook nog eens in verschillende soorten materiaal. Van badstof tot fleece of wol en in alle kleuren.

Uiteindelijk kan je het gelukkig niet snel verkeerd doen, als je maar zorgt dat je kat comfortabel en ontspannen kan liggen op een rustig en schoon plekje zodat hij ongestoord al zijn schoonheidsslaapjes kan voltooien.